Party
Un grup de tineri idealiști se adună într-o mansardă pentru a fonda un partid politic. Apariția unui nou membru pune în dificultate planurile de viitor ale partidului și stârnește discuții absurde cu privire la principiile, politicile și obiectivele grupării. Fără experiență reală în politică și cu idei confuze și uneori ridicole, ei dezvăluie ignoranța și egoismul fiecăruia, reflectând într-un mod comic lipsa de conexiune dintre aspirațiile lor și realitatea politică.
Spectacolul satirizează dorința de schimbare și idealismul tinerilor, subliniind cu umor cum bunele intenții se pot pierde în mijlocul propriilor interese și conflicte.
„Singurul anotimp care a existat în 1968 a fost primăvara. Mai întâi Franța, apoi tot restul Europei a văzut o explozie de libertate care pentru o scurtă vreme părea imposibil de stăvilit. Generația tânără avea să salveze lumea. Cu un an înainte, Jean-Luc Godard scotea filmul „La Chinoise”, în care o mână de activiste și activiști de stânga plănuiau o revoluție într-un mic apartament din Paris. PARTY este ruda estică a filmului lui Godard. La 56 de ani distanță, când toate simbolurile revoluționare au fost comodificate, când cele mai zgomotoase voci ale schimbărilor sociale fac mii de euro din publicitate la Pepsi, când discursul despre egalitate ajunge la orice persoană, atâta timp cât are abonament pe Netflix, ne întrebăm dacă toată această luptă pentru redistribuirea puterii mai poate fi altfel decât performativă și goală pe dinăuntru. PARTY este coșmarul science-fiction al lui Caragiale, unde romgleza a luat locul franțuzismelor. La fel ca în notițele lui Pintilie pentru „De ce trag clopotele, Mitică?”, în PARTY nu există strop de autoironie, pentru că toate personajele se iau foarte în serios. Ar fi și imposibil să fie altfel, doar sunt pe cale să salveze România.” – Alin Uberti, regizorul spectacolului
Spectacol produs de Incipient și prezentat în parteneriat cu Teatrul Metropolis