FOLIA, SHAKESPEARE & CO.

Regia: Gigi CĂCIULEANU
Scurta Descriere

Spectacol de teatru în limbajul mișcării și al dansului

 

Născându-ne, bocim că apărem

în acest mare teatru de nebuni. 

(Regele Lear)

 

"Ideea acestui spectacol s-a născut încă din vremea în care, proaspăt solist al Operei din București, dansam partitura Bofonului din "Lacul Lebedelor". De atunci m-am îndrăgostit de acest spirit nebun al măscăriciului: savant și histrionic, comic și tragic, doct și în același timp impregnat de o permanenta auto-deriziune.

LA FOLIA este inițial un dans din Portugalia și Spania, apărut în Evul Mediu târziu. O temă de bază simplă "codificată" pentru prima data de Corelli, dând naștere la o piesă binecunoscută și mondialmente recunoscută. Mulți alți compozitori cunoscuți au scris variațiile lor pe această temă întrecându-se în virtuozitate și inventivitate: Scarlati, Vivaldi, Marin Marais...

În cazul acestui spectacol, muzica este total reinventată, variațiile pe tema LA FOLIA fiind compuse de catre tânărul compozitor și om-orchestra: Paul ILEA.

În lumea lui Shakespeare nebunia este o temă recurentă. Și nu numai în comedii. În măsura în care el crede că numai masca nebuniei este în măsură să-l protejeze, Hamlet însuși va juca rolul unui măscărici amar, creându-și un personaj de bufon nebun și cinic, care are dreptul de a spune ceea ce nu o poate face altfel" (Gigi Căciuleanu)

Nebunul se crede el însuși înțelept

și înțeleptul se recunoaște nebun

(Cum vă place)

 

Distributie Originala

Un spectacol TEATRU COREGRAFIC de Gigi CĂCIULEANU, realizat de Teatrul Metropolis în parteneriat cu Fundația ART PRODUCTION

 

DansActori:   
   
Ramona BĂRBULESCU / Ioana MACARIE     
Rasmina CĂLBĂJOS     
Relu DOBRIN / Alexandru-Mircea CĂLIN     
Lari Cosmin GIORGESCU     
Ștefan LUPU     
Ioana MARCHIDAN     
Cristian OSOLOS     
Adrian NOUR     
Arcadie RUSU     
Diana SPIRIDON     
Lucile JULAUD     
   
Asistent corepetitor:   Lelia MARCU - VLADU 
Scenografia:    Corina GRAMOȘTEANU 
Muzica:    Paul ILEA (Variații pe tema FOLIA) 
Light Designer:  Alin POPA 
   
Texte:   William SHAKESPEARE