Descriere


Distributia


Cronici


ZARURI ŞI CĂRŢI de Sam Henry Kass
Traducerea şi regia: Florin PIERSIC JR


L | 27 feb | 19:00


Piesa poate fi descrisă drept o lecţie de management pentru toţii şefii micuţi care îşi chinuie angajaţii imbecili dar optimişti. În cazul de faţă, subordonatul nu se dă bătut.
Umorul replicilor îl cucereşte pe spectator încă din primele minute ale spectacolului. La întrebarea care este mesajul spectacolului, Florin Piersic jr a răspuns: "Nu-ţi bate capul. Nu e genul de piesă de la care spectatorii pleacă frustraţi şi chinuiţi de întrebări existenţiale. E o comedie de situaţie, cu un dialog scris genial."

Cu o scenografie aproape inexistenta - doua scaune si o masa - si o distributie formata din doar doi actori (…). Inceput greoi, crispat, dialogul se rostogoleste ca un tavalug, starneste cascade de rasete si este regele incontestabil al acestei piese, scrise de Sam Henry Kass, scenarist si regizor la Hollywood, autor al unui celebru episod al serialului "Seinfeld".

Florin Piersic Jr. este "seful", atat pe scena, unde interpreteaza patronul unui mic cazino, cat si in afara ei. Asa cum ne-a obisnuit, atat in teatru ("Sex, drogs and rocknroll"), cat si in film ("Fix Alert", "Eminescu vs Eminem"), el isi regizeaza singur proiectele, fiind totodata cel ce a tradus si adaptat textul lui Kass. In rolul unui angajat greu de cap, dar de un optimism si o naivitate ce-l scot din minti pe patronul sau, Petre Fumuru face un joc grozav.

sursa: Ziarul As


Durată: 1h 30min


Accesează cont Cont nou ?
Accesează