Sunt un criminal și un tată de familie – în premieră absolută la Teatrul Metropolis!

Teatrul Metropolis prezintă în premieră națională spectacolul Sunt un criminal și un tată de familie, adaptare după romanul omonim de Fabio Rubiano, regia Alejandro Durán, un tânăr artist format în Columbia și masterand al programului de Arta regizorului de teatru, în cadrul UNATC „I.L. Caragiale”. Spectacolul se joacă sâmbătă, 3 februarie, la Sala Mică a Teatrului Metropolis, începând cu ora 19:30.

            Sunt un criminal și un tată de familie realizează portretul direct al unui personaj contradictoriu, prins între două realități concurente: cea a unei banale vieți de familie, unde își asumă nemijlocit rolul de tată protector, respectiv cea de torționar, angajat al Direcției, organ de stat care, într-o Columbie paramilitară, se ocupă cu păstrarea ordinii sociale și cu anihilarea simbolurilor insurgenței.

Viața lui Alejandro înseamnă tensiunea permanentă între atrocitățile pe care le săvârșește și încercarea de a fi un soț și un tată bun. Purtându-ne pas cu pas printre sarcinile lui, care presupun interogarea violentă a unor civili, suprimarea încercărilor de revoltă, căutarea continuă a unor modalități inventive, dar și brutale de gestionare a rebelilor, spectacolul dezvăluie mecanismele prin care se susțin regimurile totalitare și ideea că la rădăcina răului se află, în cele din urmă, omul.

            „Sunt un criminal și un tată de familie ne introduce în narativa unui criminal, prin intermediul unui limbaj frust, direct, care ne confruntă cu o realitate pe care nu o putem ignora. Sunt atinse teme precum: genul, orientarea sexuală, culoarea pielii, originea familială, rasa. Preceptele sunt adânc înrădăcinate atât în gândirea colectivă, cât și în cea a conducătorilor, care, pentru a-și menține puterea, comit o serie de crime justificate printr-o falsă moralitate. Acțiunea se desfășoară într-un spațiu intim și familiar unde căutăm, prin diferite mijloace de expresie, să generăm diferitele senzații și stări prin care trece personajul.” – Alejandro Durán, regizorul spectacolului.

            Din distribuția spectacolului fac parte actorii Denis Imbrescu și Vlad Brumaru, iar echipa artistică este completată de Ana Ruxandra Gheorghiu (Scenografie), Cristina-Maria Misirgic (Coregrafie), Adrian Piciorea (Sound design).

            Sunt un criminal și un tată de familie este unul dintre cele 4 proiecte câștigătoare ale programului „StarT”, ediția I, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, și al Consiliului General al Municipiului București.

            Biletele pot fi achiziționate online, accesând site-ul www.teatrulmetropolis.ro, sau de la casa de bilete a Teatrului Metropolis, Str. Mihai Eminescu, nr. 89, deschisă de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00.

SUNT UN CRIMINAL ȘI UN TATĂ DE FAMILIE

adaptare după romanul omonim de Fabio Rubiano

Regie: Alejandro Durán

Scenografie: Ana Ruxandra Gheorghiu

Coregrafie: Cristina-Maria Misirgic

Sound design: Adrian Piciorea

Cu: Vlad Brumaru și Denis Imbrescu

Durata: 1h 15 min. (fără pauză)

Spectacolul prezintă scene care conțin violență de limbaj și este recomandat publicului peste 16 ani!

13-02-2024

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89
Harta - Cum ajung la Teatrul Metropolis