FOTO: ȘTEFAN POPESCU

BRAINSTORM

Creierul meu este exact ca dormitorul meu: părinții mei nu au voie să intre, sub nicio formă, în el.
de Diana Mănăilă, adaptare după Ned Glasier, Emily Lim și Company Three
Sala Mare
2h (fără pauză)
14+
Data premierei: 2021
Preț bilet: 34,56 lei
Cumpără bilete pentru: 22.10 23.10

Unsprezece adolescenți se luptă cu „furtunile” neuronale din mințile lor, creatoare de frustrări, temeri și emoții intense, cărora nici ei nu le pot pătrunde înțelesul câteodată. Brainstorm este un spectacol despre adolescenții din ziua de azi, o generație care, pentru mulți dintre părinți, este imposibil de înțeles.

Brainstorm este un spectacol pentru toate categoriile de vârstă. Vorbește despre potențiale neînțelegeri cu privire la aspectul transgenerațional. Te îndeamnă la introspecție, iar pentru că soluții sunt la tot pasul, ele trebuie doar aplicate. Nu există momentul perfect pentru acest lucru, trebuie doar să ai curajul să vorbești. Adolescenții nu sunt «niște adulți de foarte slabă calitate», iar prin acest spectacol am încercat să pun în lumină faptul că tinerii au nevoie de un ghid, au nevoie de înțelegere, de sprijin și, mai ales, de sfaturi.

Adolescența poate fi cea mai frumoasă perioadă, pentru că totul începe să prindă contur, ca, mai apoi, forma să devină o operă cât mai în detaliu sculptată și să dăinuie în timp. Prin acest spectacol, și adultul poate repera perioada lui de adolescență și, cu siguranță, se va gândi la soluții pentru adolescentul de lângă el. Este un spectacol care se adresează întregii familii și fiecare membru se poate regăsi sau rememora momente plăcute din viața sa, pe care poate le-a uitat.” – George Lepădatu, regizorul spectacolului

Regia:
George Lepădatu
Scenografia:
Ana-Maria Mănăilă
Coregrafia:
Teodora Velescu
Sound design:
Daniel Stănciucu
Asistent regie:
Kiki Simion
Grafică:
Eugen Munteanu
Concept LED:
Matei Reu
Voci:
Ștefan Popescu, Teodora Sandu
Cu:
Daniel Stănciucu, Andrei Barbu, Alexandra Oiște / Lorena Luchian, Adrian Ionescu / Vladimir Purdel, Kiki Simion / Mia Ionescu, Diana Mănăilă, Yasmin Petroșanu / Irina Sibef, David Mandache, Răzvan Mândruță / Vlad Lință, Sven Răducanu / Ștefan Radu, Jawad Shahbazimoghadam

CRONICI

„Poate mai mult decât oricând, astăzi universul adolescenților face obiectul multor dezbateri, îmbracă diverse forme și în care se exprimă multiple puncte de vedere. Una dintre forme poate fi, ca în acest caz, un spectacol susținut pe scena unui teatru profesionist. «Brainstorm», adaptare de Diana Mănăilă după Ned Glasier, Emily Lim și Company Three, face o incursiune în lumea încă fără repere a tinerilor care parcurg trecerea dinspre copilărie spre vârsta următoare, scop în care apelează la o creație colectivă, oferindu-i publicului o mulțime de întrebări la care să găsească răspuns și un mesaj pe care fiecare spectator îl va putea interpreta pentru sine.”

Ziarul Metropolis

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89