StarT LA METROPOLIS!

Programul “StarT” urmărește atât organizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenților de Regie Teatru, cât și realizarea unei baze de date destinate absolvenților de Arta Actorului (actori și actrițe) și are menirea de a susține și promova tinerii absolvenți de teatru, misiune care stă la baza înființării acestei instituții. Programul “StarT” este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, și al Consiliului General al Municipiului București, având ca scop realizarea de oferte culturale cu tineri, în vederea stimulării creativității acestora în peisajul cultural bucureștean.

La prima ediție a concursului “StarT”, lansat de Teatrul Metropolis, au fost înscrise 37 de proiecte ale tinerilor absolvenți de la Regie Teatru. 11 proiecte au fost foarte bune și au intrat în etapa de preselecție, motiv pentru care deliberarea câștigătorilor a fost o misiune dificilă pentru comisia de selecție.

 Așadar, membrii comisiei, respectiv Andrei Huțuleac – actor și regizor, Andreea Vulpe – regizor și profesor, Raluca Moisan – teatrolog, Cristian Moțiu – actor, Viorel Păunescu – manager interimar al Teatrului Metropolis și Nicoleta Enache – reprezentant din partea Direcției Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Municipiului București, au deliberat 4 câștigători ai acestei prime ediții ”Start”:

 1. Celina Nițu, cu spectacolul “În largul mării” de Slawomir Mrozek;
 2. Alejandro Duran, cu spectacolul “Sunt un criminal și un tată de familie” de Fabio Rubiano;
 3. Monica Stoica, cu spectacolul “Balerinele acvatice” de David Drabek;
 4. Norbert Boda, cu spectacolul “Un basm urban” de Norbert Boda.

Cele 4 proiecte câștigătoare, ce susțin viziunea artistică a instituției și acoperă mai multe genuri teatrale, urmează să intre în repetiții la Teatrul Metropolis care va asigura integral costurile de producție. 

Dorim să le mulțumim tuturor participanțílor absolvenți de Regie Teatru pentru că ne-au fost alături în această primă ediție ”Start”, pentru seriozitatea cu care au abordat acest concurs și îi invităm să participe și la următoarele ediții. 

De asemenea, le suntem recunoscători tuturor actorilor și actrițelor care s-au înscris în baza de date a Teatrului Metropolis, toți având șanse egale de a juca în oricare dintre proiectele câștigătoare. Cei 4 regizori, menționați mai sus, vor selecta actori și actriţe din baza de date constituită de teatru.

Programul “StarT” a fost lansat în data de 15 septembrie și este dedicat tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil (actori și regizori).

Realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, și al Consiliului General al Municipiului București, programul “StarT” urmărește atât organizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenților de Regie Teatru, cât și realizarea unei baze de date destinate absolvenților de Arta Actorului (actori și actrițe).


       Prima etapă a programului ”StarT”, respectiv înscrierea în concursul de proiecte dedicat absolvenților de Regie/Teatru, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, și al Consiliului General al Municipiului București, a ajuns la final. 

   Dorim să le mulțumim tuturor absolvenților care ni s-au alăturat în această primă ediție a concursului ”Start” și care și-au depus, în număr așa de mare, proiectele.

   Comisia de selecție a proiectelor absolvenților de Regie Teatru – formată din Andrei Huțuleac – actor și regizor, Andreea Vulpe – regizor și profesor, Raluca Moisan – teatrolog, Cristian Moțiu – actor, Viorel Păunescu – manager interimar al Teatrului Metropolis și un reprezentant al Direcției Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Municipiului București – a început analizarea proiectelor depuse. Câștigătorii vor fi anunțați, pe toate canalele de comunicare ale Teatrului Metropolis, după data de 24 octombrie.

Secțiunea de înscriere a actorilor și a actrițelor în baza de date a teatrului Metropolis care le oferă șansa de a juca în oricare dintre proiectele câștigătoare rămâne deschisă până în data de 24 octombrie, la adresa actori@teatrulmetropolis.ro.

Regizorii ale căror proiecte vor câștiga concursul urmând să selecteze actori și actriţe din baza de date constituită de teatru.

Programul “StarT” la Metropolis a fost lansat în data de 15 septembrie și este dedicat tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil (actori și regizori).

“StarT” și-a propus atât organizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenţilor de Regie Teatru, cât și realizarea unei baze de date destinate absolvenților de Arta Actorului (actori și actriţe).

Regulamentul poate fi consultat aici


Anunțul integral lansat pe 15 septembrie

Concurs de proiecte şi bază de date pentru tinerii absolvenți de teatru

La împlinirea a 15 ani de existență, Teatrul Metropolis din București lansează, joi, 15 septembrie, programul “StarT”, dedicat tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil (actori și regizori).

Programul “StarT” urmărește atât organizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenţilor de Regie Teatru, cât și realizarea unei baze de date destinate absolvenților de Arta Actorului (actori și actriţe) și are menirea de a susţine şi promova tinerii absolvenți de teatru, misiune care stă la baza înființării acestei instituții.

Programul “StarT” este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, și al Consiliului General al Municipiului București, având ca scop realizarea de oferte culturale cu tineri, în vederea stimulării creativităţii acestora în peisajul cultural bucureştean.

1. Realizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenţilor de Regie Teatru

Condiţii de participare:
Pot participa la concurs absolvenți ai facultăților de profil, specializarea Regie Teatru, provenind din toate centrele universitare din țară, care și-au finalizat studiile de Licență și/sau Master în anii 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022 (fără limită de vârstă).
Textele propuse pot aparține dramaturgiei clasice sau contemporane, obținând un punctaj mai mare proiectele care au incluse momente muzicale și/sau coregrafice.
Regizorii ale căror proiecte vor câștiga concursul vor selecta actori și actriţe din baza de date constituită de teatru.

Calendarul programului:
Perioada de înscriere la concurs: 15 septembrie – 14 octombrie 2022
Anunțarea câștigătorilor: 20 octombrie 2022

 • CV Regizor;
 • Textul proiectului în limba română, cu posibilitatea de a pune la dispoziţia comisiei de validare textul original (în cazul în care se prezintă o adaptare scenică sau un scenariu dramaturgic/dramatizare);
 • Prezentarea conceptului regizoral – 2 pagini;
 • Propunere privind echipa artistică, mai puţin actori şi actriţe care urmează să fie selectaţi din baza de date a teatrului;
 • Propuneri privind schițe de decor și costume pentru Sala Olga Tudorache/ Sala Centenar;
 • Deviz estimativ;
 • Necesități tehnice ale spectacolului;
 • Durata spectacolului nu trebuie să depășească 2 h;
 • Materialele se vor trimite în format digital, la adresa regizori@teatrulmetropolis.ro.

Comisia de selecţie a proiectelor absolvenților de Regie Teatru este compusă din următorii membri: Andrei Huțuleac – actor și regizor, Andreea Vulpe – regizor și profesor, Raluca Moisan – teatrolog, Cristian Moțiu – actor, Viorel Păunescu – manager interimar al Teatrului Metropolis și un reprezentant al Direcției Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Municipiului București.

Proiectele câştigătoare vor face parte din stagiunea Teatrului Metropolis 2022-2023.
Informaţiile privind caracteristicile tehnice pot fi regăsite la următorul link: https://teatrulmetropolis.ro/front/salile_teatrului/#/

2. Realizarea unei baze de date destinate absolvenților de Arta Actorului, actori și actriţe

Condiţii de înscriere:
Se pot înscrie în baza de date absolvenți ai facultăților de profil, specializarea Arta Actorului, care și-au finalizat studiile de Licență și/sau Masterat în anii 2018, 2019, 2020, 2021 şi 2022 (fără limită de vârstă), provenind din toate centrele universitare din țară. Astfel, se oferă tuturor celor înscriși șanse egale de a putea fi selectați în proiectele câștigătoare ale tinerilor absolvenți de Regie Teatru.

Calendarul programului:
Perioada de înscriere în baza de date: 15 septembrie – 24 octombrie 2022

 • – 3 fotografii (portret, plan mediu şi plan întreg), maximum 1Mb/fotografie;
 • – CV;
 • – link-ul către o înregistrare video recentă de pe canalul YouTube, reprezentativă pentru calităţile artistice, de maximum 3 minute (poate fi şi unlisted);
 • – materialele se vor trimite în format digital, la adresa actori@teatrulmetropolis.ro .

Regulamentul poate fi accesat aici

Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul Programului ”StarT la Metropolis!”

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89