Misiune

Înființat la data de 1 ianuarie, anul 2007, Teatrul Tineretului Metropolis este primul teatru de proiecte din București.

Teatrul și-a asumat, până acum, două direcții: cea a cultivării colaborării cu artiști consacrați ai scenei teatrale românești, menținând, însă, și un parteneriat îndelungat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București, și cea a atragerii spre teatru a publicului tânăr.

Fără a se delimita complet de istoricul său, Teatrul Tineretului Metropolis își propune să devină un punct de reper cultural și un spațiu de creație transparent și deschis către artiștii și artistele tinerei generații, către teme și preocupări stringente, estetici și limbaje noi, dar și spre publicuri cât mai diverse.

Prin activitatea sa, teatrul stabilește un dialog nemediat și necesar între mediul artistic și spectator, relație ce are ca miză discutarea și înțelegerea împreună a crizelor, problematicilor, dilemelor de azi. Preocuparea predominantă pentru un acum extrem de volatil și de complex, dar și pentru viitor se răsfrânge direct în spectacolele pe care Teatrul Metropolis le produce sau le găzduiește. Racordarea teatrului la realitatea secolului XXI, la sensibilitatea și la nevoile actualității se intersectează cu misiunea acestuia de a încuraja și susține creația tinerilor artiști.

Prin integrarea unor forme de expresie divergente și incluzive, prin estetici și demersuri experimentale sau radicale, capabile să producă schimbare, conștientizare sau să provoace extinderea orizontului de gândire asupra societății și omului contemporan, Teatrul Metropolis contribuie activ la explorarea și întreținerea unor valori multiculturale, educaționale, sociale și comunitare, în rândul publicului său și în sfera civică.  

Vom promova profesionalismul, relația teatru-societate, actualitatea și prospețimea discursului artistic, etica în profesie, bucuria creației și utilitatea ei. O atenție specială o vom acorda experimentului, componentă în absența căreia evoluția artei nu poate fi concepută.
Atelierul de creație, laboratorul, spațiul de visare și probare, repetiția cu public, culisele la vedere – toate acestea vor constitui, treptat, imaginea unui teatru deschis, dinamic, tentant. În timp, acest teatru trebuie să devină un hub cultural de secol XXI, un loc al întâlnirilor relevante, al dezbaterilor vibrante și constructive, al reflecției imaginative pentru reprezentanții tuturor artelor.
Radu Nica,
Manager Teatrul Metropolis

StarT la Metropolis

La prima ediție a concursului “StarT”, lansat de Teatrul Metropolis, au fost înscrise 37 de proiecte ale tinerilor absolvenți de la Regie Teatru. 11 proiecte au fost foarte bune și au intrat în etapa de preselecție, motiv pentru care deliberarea câștigătorilor a fost o misiune dificilă pentru comisia de selecție.

Susținem și promovăm tinerii absolvenți de teatru!

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89
Harta - Cum ajung la Teatrul Metropolis