Foto: Maria Damian

CREDIT

Am dat orașului mai multe șanse decât merită și nu primim nimic înapoi.
de Matt Hartley
Sala Mică
1h 40 min (fără pauză)
14+
Data premierei: 1, 2 mai 2023
Preț bilet: 34,56 lei
Cumpără bilete pentru: 27.09 7.10 25.10

Londra anului 2017. Două cupluri închiriază împreună o garsonieră. Intimitatea devine un lux pierdut, iar să deții un apartament, un vis ce pare imposibil de împlinit. Poate prietenia dintre cele două cupluri să supraviețuiască tensiunilor provocate de diferențele de statut financiar?

Credit, în regia lui George Lepădatu, este un spectacol despre modul în care o criză economică poate afecta relațiile interumane, surprinzând momentul în care devine mai importantă situația financiară a celorlalți decât sentimentele pe care le avem unii pentru alții.

“Spectacolul Credit este despre fragilitatea vremurilor pe care le trăim. Este despre orice tânăr care caută stabilitate și o viață de cuplu care să conducă spre o căsnicie fericită. Prin moștenirea unei sume considerabile, relațiile de prietenie dintre personaje sunt puse la îndoială. Produsul artistic Credit devine mult mai valoros datorită implicării și profesionalismului celor 4 tineri actori. Toată echipa acestui proiect este una tânără, cu perspective notabile. De acum, destinul spectacolului e în mâinile lor, ceea ce mă conduce către liniște și siguranță.” – George Lepădatu, regizorul spectacolului

Regia:
George Lepădatu
Scenografia:
Ana-Maria Mănăilă
Sound design:
Andrei Raicu
Lighting design:
George Lepădatu
Mișcarea scenică:
David Mandache
Traducerea:
Kiki Simion
Afiș:
Yasmin Petroșanu
Cu:
Diana Mănăilă, Jawad Shahbazimoghadam, Ana Bumbac, Andrei Barbu

CRONICI

George Lepădatu:Clar. Când vorbim de intimitate, principiile sunt incluse automat. De cele mai multe ori principiile noastre, mai ales în etapa de «young adult», sunt influențate de mediile în care ne desfășurăm, dar mai ales de persoanele cu care petrecem cel mai mult timp. Având în vedere că în această etapă ne petrecem timpul la job sau în alte cercuri sociale, cumva e firesc să se producă acest fenomen de «influencing». Și, că tot vorbim de social media, «influencerii» au un rol destul de important, pentru că reprezintă un factor decisiv în alegerile pe care le facem în viețile noastre cotidiene. Desigur, ei prezintă un aspect, o situație personală sau nu, o posibilă rezolvare, dar aici e cumva misiunea fiecărui «follower» să analizeze, să compare cu situația proprie, ca mai apoi să aplice soluția optimă în ceea ce reprezintă un punct de interes.

 

Spectacolul surprinde componenta naturală a unor tineri ce reacționează diferit la principii precum prietenie vs. pragmatism, loialitate vs. șansă, sacrificiu vs. oportunitate, devotament vs. singurătate.”

Ziarul Metropolis

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89