FOTO: DRAGOȘ IVAN

FAT PIG

Oameni bătrâni, schilozi, grași. Ne arată cât de vulnerabili suntem, că suntem la un pas să devenim ceea ce ne sperie. Așa că îi disprețuim.
de Neil LaBute
Sala Mică
1h 40 min (fără pauză)
16+
Data premierei: 2021
Preț bilet: 34,56 lei

Tom și Helen sunt perechea perfectă. Ar putea sta de vorbă ore în șir, fără să se plictisească unul de celălalt. Un singur lucru le stă în cale: aspectul fizic al lui Helen nu se încadrează în standardele de frumusețe, adesea absurde, existente în societatea contemporană.

Comedia romantică Fat Pig surprinde una dintre problemele principale ale societății noastre: nevoia de a ne integra, cu prețul de a ne compromite pe noi înșine.

Câți dintre noi au curajul să-și asume propriile alegeri, atunci când contravin opțiunii colective? Un exemplu minor, din zona modei: un pulover ocru, arătat studentelor acum trei ani. Le-a oripilat, era «câh». Acum li se pare frumos. De ce? Pentru că acum se poartă din nou culorile naturale, iar atunci erau la modă cele artificiale.

Fat Pig spune povestea unui individ excepțional, care îndrăznește să aleagă după pofta inimii, iar aventura asaltului la care e supus din partea adepților normelor de frumusețe ale momentului, a bătăliei pe care trebuie să o ducă cu opinia colectivă, e aventura supliciului pe care îl îndură fiecare dintre noi atunci când refuză să-și conceadă libertatea.” – Andreea Vulpe, regizoarea spectacolului

Regia:
Andreea Vulpe
Traducerea:
Irina Velcescu
Manevre tehnice:
Denisa Dutcovschi, Mara Baboianu, Cristina Dănciulescu, Teodora Moscal, Bianca Nițu, Matei Victoraș, Vlad Jora
Cu:
Valeriu Ilisie / Iulian Chelmu, Georgiana Herciu / Miruna Soare, Miron Gheorghe, Andrada Ionescu / Reka Kovacs / Grațiela Voicu / Iasmina Crețoi

CRONICI

„Fat Pig poate fi văzut ca o tragedie antică în miniatură unde eroul aflat în deplină tinerețe și frumusețe are de ales între cetate și regulile nescrise ale acesteia și ce îi spune inima; are de ales între femeia «trofeu», preferabilă din punct de vedere social, și cea neacceptabilă, cu care, spre surprinderea lui, are mult mai multe lucruri în comun și comunică pe mai multe planuri.”

Alexandra Ares în Rinocerul

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89