FOTO: LIVIA VIȘĂNESCU

O CASĂ DE PĂPUȘI – PARTEA A DOUA

Nu reușim să fim fideli pentru că, înăuntrul nostru, ne e foame de mai mult.
de Lucas Hnath
Sala Mare
1h 45 min
14+
Data premierei: 2021
Preț bilet: 59,40 lei
Cumpără bilete pentru: 11.10 13.10

La douăzeci de ani după ce și-a părăsit familia, Nora se întoarce acasă. Motivul nu e dorința de reconciliere, ci este unul mult mai delicat: are nevoie să divorțeze de soțul ei. În timpul care a trecut, Nora a lăsat în urmă viața de femeie casnică și a devenit ceea ce numim în ziua de azi o „femeie emancipată”, care deține proprietăți și afaceri. 

Tulburată de reîntoarcerea în locul pe care obișnuia să-l numească „acasă”, Nora e în pericolul de a-și chestiona alegerile și de a-și pierde încrederea în puterile proprii.

“Nora a făcut o alegere […]. Din acel moment, ea și-a trăit întreaga viață încercând să-și justifice ei însăși decizia, dar și lumii întregi. Rănile sunt încă acolo și vor rămâne. În piesa noastră, aceste răni sunt redeschise, iar decizia Norei din trecut este pusă sub semnul îndoielii. Pe de altă parte, cei care știu piesa lui Ibsen se vor amuza urmărind cum «noua Nora» trebuie să ducă povara a ceea ce a simbolizat ea din punct de vedere literar și social, în cei peste o sută de ani de când a fost concepută.” – Alexandru Mihail, regizorul spectacolului

Regia:
Alexandru Mihail
Traducerea și adaptarea scenică:
Alexandru Mihail
Scenografia:
Maria Miu
Sound design:
Valentin Luca
Cu:
Oana Pellea, Vlad Ivanov, Victoria Cociaș, Catinca Maria Nistor

CRONICI

„Conform regizorului, spectacolul încearcă să descifreze care e prețul pe care trebuie să-l plătească o femeie ca să poată decide cine vrea să fie în lume. Care sunt consecințele acțiunilor noastre și cum alegerile pe care le facem inevitabil afectează viețile celorlalți? Cum vorbesc un bărbat și o femeie, se pot auzi unul pe altul? Fiecare personaj din «O casă de păpuși, partea a doua» va răspunde acestor întrebări. Toate argumentele lor sunt pe cât de diferite, pe atât de valabile.”

Dan Boicea în Ziarul Metropolis

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89