SUNT UN CRIMINAL ȘI UN TATĂ DE FAMILIE

Ei sunt dușmanii mei naturali și nu te poți împotrivi naturii.
adaptare după romanul omonim de Fabio Rubiano
Sala Mică
1h 15 min (fără pauză)
16+
Data premierei: 3 februarie 2024
Preț bilet: 34,56 lei

În realitatea paramilitară a Columbiei, un torționar își dezvăluie cu calm, simplitate și o doză de ironie secretele lui întunecate. Viața lui înseamnă tensiunea permanentă dintre atrocitățile pe care le săvârșește și încercarea de a fi un soț și un tată bun, așa cum înțelege el că ar trebui să fie. Personajul ne poartă pas cu pas printre sarcinile lui, care presupun interogarea și torturarea unor suspecți, justificându-și în permanență acțiunile prin viziunea sa extremistă asupra lumii. Sunt un criminal și un tată de familie este un spectacol care, prin mijloace teatrale, explorează „banalitatea răului”, așa cum a enunțat-o Hannah Arendt.

Proiect câștigător în cadrul programului StarT, ediția I - 2022.

Spectacolul prezintă scene care conțin violență de limbaj.

Sunt un criminal și un tată de familie ne introduce în narativa unui criminal, prin intermediul unui limbaj frust, direct, care ne confruntă cu o realitate pe care nu o putem ignora. Sunt atinse teme precum: genul, orientarea sexuală, culoarea pielii, originea familială, rasa. Preceptele sunt adânc înrădăcinate atât în gândirea colectivă, cât și în cea a conducătorilor, care, pentru a-și menține puterea, comit o serie de crime justificate printr-o falsă moralitate.

Acțiunea se desfășoară într-un spațiu intim și familiar unde căutăm, prin diferite mijloace de expresie, să generăm în spectator diferitele senzații și stări prin care trece personajul. Prin intermediul sunetelor, al camerelor video, al mirosurilor și atingerii diferitelor texturi ale alimentelor pregătite în timpul spectacolului de către actori, dorim să recompunem realitatea subiectivă a acestui personaj terifiant și fascinant totodată.” – Alejandro Durán, regizorul spectacolului

Regia:
Alejandro Durán
Scenografia:
Ana Ruxandra Gheorghiu
Coregrafia:
Cristina-Maria Misirgic
Sound design:
Adrian Piciorea
Cu:
Denis Imbrescu, Vlad Brumaru

CRONICI

„Pe scurt, comedie neagră sau nu, „Sunt un criminal și un tată de familie” aduce în prim-plan dualitatea universală a ființei umane, pe de o parte, și, pe de altă parte, surprinzându-i, contrariindu-i, pune o oglindă în fața spectatorilor. Sunteți și buni, și răi, pare a le spune, și curați, și necurați, și răi, și buni.”

Dana Ionescu, Ziarul Metropolis

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89
Harta - Cum ajung la Teatrul Metropolis