FOTO: MARIA ȘTEFĂNESCU

UN BASM URBAN

Ne aflăm acum la un mic orfelinat, / Unde soarele răsare și copiii sar din pat. / Și-au luat pastilele de la domnul medic, / Care fac orice copil să se simtă mai angelic.
de Norbert Boda
Sala Mare
1h 45 min (fără pauză)
14+
Data premierei: 2022
Preț bilet: 34,56 lei

Pe ritmuri de hip-hop și ale altor genuri de muzică stradală, spectacolul Un basm urban spune povestea unor copii părăsiți de familii și abandonați într-un orfelinat. Prin intermediul jocului, ei se înalță deasupra impasurilor pe care le întâmpină. Deși surprinde viețile unor copii cărora societatea le întoarce spatele, Un basm urban este un spectacol energic și comic, precum personajele lui, care își depășesc condiția de victime și devin eroii propriei povești.

Proiect câștigător în cadrul programului StarT, ediția I - 2022.

„Piesa are o tentă socială, deoarece prezintă diferite problematici din cadrul centrelor de plasament, însă focusul principal este povestea și triumful personajelor care au reușit să-și depășească condiția de orfan. Vreau ca prin acest spectacol să ofer spectatorilor prilejul de a-și transforma percepția generală asupra persoanelor defavorizate, din cea de victimă într-una de erou. Totodată, pe lângă aceste teme grele, doresc în primul rând ca lumea să se distreze, să vrea să danseze, să cânte cu actorii și să se emoționeze sub influența muzicii urbane.” – Norbert Boda, regizorul și dramaturgul spectacolului

Regia:
Norbert Boda
Scenografia:
Cora Oprea
Coregrafia:
Roxana Fânață
Muzica:
RAW BeatGang
Cu:
Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Francesca Fülöp, Stella Cora, David Drugaru, Ștefan Alexandru Iancu, Teona Stavarachi, Irina Sibef

CRONICI

„Jocul scenic pare să urmeze un nou trend apărut în filmele de comedie românești, inspirat din lumea desenului animat și a pieselor de teatru pentru copii. Mai exact, din lumea posibilităților narative infinite. Astfel, deși scenografia este austeră, scena este mereu plină. Actorii fac apel la clișeele desenelor animate, de exemplu prin mișcări exagerate specifice, astfel încât spectatorul înțelege și completează restul scenei din instinct.”

Adina Căpîlnean în Buletin de București

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89