FOTO: ELENA OLTEA

BALERINELE ACVATICE

Îmi vin în minte toate nenorocirile de pe glob: războiul, foametea, SIDA. Dar tot la poza cu mine mă opresc cu adevărat, în care se vede că m-am îngrășat.
de David Drábek
Sala Mare
1h 15 min (fără pauză)
14+
Data premierei: 2022
Preț bilet: 34,56 lei
Cumpără bilete pentru: 22.09

Consumerism dus la extrem, goană după succes cu orice preț, fluiditate identitară în virtual și în lumea reală. Câteva caracteristici ale societății contemporane. 

Copleșiți de nevroze și de singurătate, trei prieteni își găsesc un refugiu în înotul sincron. În bazin, totul este mult mai simplu: respiră și se mișcă deodată. Sunetul reclamelor, al muzicii comerciale, al sirenelor de la ambulanțe e înlocuit de cel al unduirii apei. Un sentiment atât de plăcut, încât te face, poate, să vrei să părăsești definitiv lumea oamenilor. Să te transformi în ființă acvatică și să rămâi în bazin pentru o eternitate.

Proiect câștigător în cadrul programului StarT, ediția I - 2022.

E o piesă despre umanitatea care se complace în haos și neputință, în imagine și consum, într-o lume artificială, în care nu mai poți comunica cu celălalt, în care nu mai poți spune adevărul, pentru că orice adevăr este filtrat de ecrane și interfețe. Oare chiar asta suntem, cum se exprimă Pavel, niște «porci îndopați și cinici»? Sau să-l credem pe Kajetán: «Vreau să ieșim din letargia asta care, în ultima vreme, ne cuprinde ca o amantă în criză de diabet!».

Cât de mult ne mai permitem să fim vulnerabili, adică să ne arătăm așa cum suntem, adevărați, timorați, devorați, plăpânzi și singuri.” – Monica Stoica, regizoarea spectacolului pe LiterNet

Regia:
Monica Stoica
Scenografia:
Șteff Chelaru
Coregrafia:
Relu Dobrin
Muzica:
Adrian George Popescu
Video art și lighting design:
Vlad Lăzărescu
Cu:
Cristian Robe, Valentin Sichim, Andrei Ionescu, Macrina Bârlădeanu, Marius Boboc, Georgiana Herciu

CRONICI

Spectacolul te face să vezi mai clar ce se întâmplă în jur și ce am ajuns, dar, te lasă să alegi dacă vei continua să trăiești în lumea inteligenței artificiale și a lumilor virtuale din jocurile video – o lume superficială – sau să schimbi macazul și să construiești o realitate care să te facă fericit. Ești invitat în acvariu încă de când intri în sală și totul începe cu o coregrafie ruptă din tiktok și parcă îți vine și ție să dansezi și să înoți sincron.”

blog artvoxnostra.wordpress.com

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89