FOTO: DRAGOȘ IVAN

CALIFORNIA SUITE

Gata! Nimeni nu părăsește incinta până nu ne împăcăm. Am venit aici prieteni și plecăm prieteni!
de Neil Simon
Sala Mică
2h (fără pauză)
14+
Preț bilet: 59,40 lei

California, Hotelul Beverly Hills, camera 203. Acesta este spațiul în care se desfășoară trei povești interconectate. Trei povești despre relațiile de cuplu, despre comunicarea defectuoasă și despre compromisuri. 

Având umorul și ironia specifice scriiturii lui Neil Simon, California Suite este o comedie de situații, dar care dezvăluie, totodată, o umanitate blândă și simplă.

Ce au în comun un bărbat conservator care și-a înșelat soția cu o prostituată, o actriță nominalizată la Oscar, profund nefericită în viața personală și două cupluri aflate la finalul unei vacanțe nereușite? E simplu. Ocupă, pe rând, aceeași cameră 203 a Hotelului Beverly Hills din Los Angeles. California Suite este o comedie în trei părți despre traiul în comun scrisă de autorul american Neil Simon, care încearcă să răspundă la întrebarea «Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare  arată că ar trebui să o luăm pe căi separate?»” – Andrei Huțuleac, regizorul spectacolului

Regia:
Andrei Huțuleac
Traducerea:
Tudor Lucanu
Decorul:
concept colectiv
Costumele:
Ariana Miron Presan
Lighting design:
Alex Medveghi
Cu:
Dan Rădulescu, Corina Moise, Nicoleta Hâncu, Sorin Miron

PREMII

Premiul pentru Cea mai bună regie, Săptămâna Comediei, ediția a X-a, 2023.

Premiul pentru Cel mai bun spectacol, Săptămâna Comediei, ediția a X-a, 2023.

Săptămâna Comediei, ediția a X-a, 2023

CRONICI

California Suite e primul spectacol de teatru pe care îl regizez. Și deși în mod uzual aș fi avut o mulțime de lucruri de spus pe această temă, adevărul este că de această dată există ceva mai important în interiorul acestui demers decât faptul că e un debut regizoral. Anume: dorința de a rămâne împreună, fie și temporar, a unor actori care, din motive obiective (printre care și pandemia) nu mai urcaseră pe scenă de aproximativ un an de zile. Cu toții am pornit la drum dorindu-ne să facem un spectacol al nostru, prin care să ne redobândim demnitatea și bucuria jocului.’’

Andrei Huțuleac în Ziarul Metropolis

„În sinteză, o poveste pentru cupluri de toate felurile, stările și problemele, pentru cei singuri și pentru cei căsătoriți de o viață, pentru cuplurile de prieteni și pentru toți cei care, pe parcursul unui spectacol cu o distribuție bine alchimizată și belele de un comic paroxistic, ne reamintește că orice dramoletă de cuplu e o comedie dacă scoatem din ecuație nervii, orgoliile și crizele de moment.”

 

Cristina Enescu Aky Ziarul Metropolis

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89
Harta - Cum ajung la Teatrul Metropolis