FOTO: ADI BULBOACĂ

DISCO REGRET

De-a lungul vieții, dai de o mână de oameni de care ești atras. Dar nu atras în felul ăla. [...] Să nu renunți niciodată la oamenii ăștia.
de Doru Vatavului
Sala Mică
1h 30 min (fără pauză)
14+
Data premierei: 2023
Preț bilet: 34,56 lei

Într-o încercare de a-și lua mintea de la suferința provocată de divorț, Toni, un tânăr regizor, decide să facă un film despre căsnicia părinților lui. Însă, pe măsură ce descoperă istoria părinților săi, filmul devine pentru Toni mai mult decât o distragere. Se transformă într-un film despre compromisurile pe care oamenii le fac pentru a rămâne împreună o viață întreagă, urmărindu-i sentimentul că poate ai pierdut pe drum ceva mai valoros, ceva numai al tău, chiar dacă îți punea în pericol căsnicia.

„Poate cel mai uimitor lucru în piesa lui Doru Vatavului este capacitatea de a activa empatia cititorului și a-l pune în situația de a-și imagina propriii părinți drept tineri pierduți, drept oameni care fac greșeli – nu din prostie, nu din răutate, ci pentru că au fost nevoiți să ia o decizie. Pentru că nu au făurit istoria, ci au îndurat-o. 

Așa am pornit lucrul la spectacol, încercând să săpăm un tunel între două generații, între două feluri de a gândi despre iubire și devotament. De-a lungul acțiunii dramatice, Mama și Tata sunt umanizați și redevin Luminița și Alin, le putem vedea ambițiile și visele juxtapuse realității actuale: o monotonie care rezultă din anii lungi de căsnicie, muncă și creșterea copilului. Compromisurile și frustrările se adună, fiecare jertfind dorințele proprii pentru buna funcționare a familiei, iar fanteziile lor se surpă sub greutatea timpului. Spectacolul își propune, deci, să radiografieze o căsnicie dintr-o dublă perspectivă: ce înseamnă ca o relație să reușească, ce înseamnă ca ea să eșueze?” – Irisz Kovacs, regizoarea spectacolului

Regia:
Irisz Kovacs
Scenografia:
Clara Ștefana
Video:
Miruna Croitoru
Muzica originală:
Ovidiu Zimcea
Cu:
Iosif Paștina, Ioana Abur, Cezar Antal

PREMII

Spectacol participant în cadrul festivalului „Ideo Ideis”, ediția din 2023

„Ideo Ideis”, 2023

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89
Harta - Cum ajung la Teatrul Metropolis