FOTO: ANDREI GÎNDAC

LUMEA LUI FRANK

Când mi-am dat seama că nu se poate întoarce în lumea noastră, am ales să intru eu în a lui.
NOMINALIZARE la Premiile 𝐔𝐍𝐈𝐓𝐄𝐑 𝟐𝟎𝟐𝟒, categoria 𝐂𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐱𝐭 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐦𝐨𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚̆ 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭𝐚̆
de Alexandru Popa
Sala Mare
1h 45 min (fără pauză)
14+
Data premierei: 2023
Preț bilet: 59,40 lei

Cum arată viața unui om care și-a pierdut capacitatea de a forma noi amintiri? Un om care retrăiește, la infinit, aceeași zi din nou și din nou. 

Lumea lui Frank este mai mult decât o cercetare asupra unui caz demn de studiat de către oamenii de știință. Este o poveste despre iubirea nespusă dintre un tată și un fiu. Despre cum un sacrificiu este valoros doar atâta timp cât rămâne secret.

„Dincolo de ingredientele sale provocatoare, de ruperile abrupte de ritm și de perspectivă, cred că Lumea lui Frank rămâne o poveste integral realistă și, într-un fel, universală. În spațiul nesfârșit dintre «vedem ce știm» și «știm ce vedem» e loc pentru fiecare. Lumea lui Frank este o poveste, deopotrivă, intensă și discretă, pe care aleg să o spun simplu, cu deplină economie de mijloace, fără s-o împănez gratuit cu artificii regizorale îndrăgostite de ele însele. Împreună cu cei doi excepționali colegi actori, care nu-și concep profesia fără adevăr, fructificăm textul, scenografia și sensurile necesare” – Vlad Zamfirescu, actor și regizor al spectacolului

Regia:
Vlad Zamfirescu
Scenografia:
Mădălina Marinescu
Muzica:
Mihai Georgescu (Bere Gratis)
Cu:
Vlad Zamfirescu, Adrian Titieni, Ștefana Samfira

CRONICI

Într-o concepție regizorală mai curând discretă, dar indubitabil eficientă, cei trei protagoniști valorifică la maximum bogăția textului, dar și varietatea mijloacelor de expresie, care le facilitează permanenta echilibristică între planul real și cel vag, ireal […]. În fața ochilor noștri, se joacă spectacolul uneori comic, alteori de-a dreptul trist al confuziei. Amnezia, rătăcirea în labirintul unui «azi» ce se repetă cu obstinație provoacă senzații tari, asemenea unui salt mortal.”

Răzvana Niță pe razvananita.wordpress.com

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89
Harta - Cum ajung la Teatrul Metropolis