Omul pernă

Eu lupt pentru ceva. […] Poate că nu sunt tot timpul bun, dar sunt de partea cea bună. […] De partea opusă ție.
de Martin McDonagh
Sala Mică
1h 50 min (fără pauză)
16+
Preț bilet: 59,40 lei

Într-un regim totalitar, doi ofițeri inițiază o anchetă care are în centru activitatea de creație a unui scriitor obscur. Katurian imaginează povești pentru copii. Cu adevărat straniu este faptul că aceste povești, care au adesea substraturi întunecate și periculoase, mai ales pentru aceia care nu pot diferenția între jocul ficțional și real, ajung să fie reproduse cu exactitate. Omul pernă este un thriller care captivează și emoționează în egală măsură. Crimă după crimă, spectatorul ajunge să fie implicat într-o poveste despre povești, care articulează întrebări despre natura realității și cea a literaturii, despre fațetele răului, despre fragilitatea umană, despre vinovăție, iertare și, în cele din urmă, salvare.

Omul pernă este o artă poetică pentru ce înseamnă contemporaneitatea în teatru sau în literatură, în acest moment. Construit sub forma unei povești pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de povești, este un labirint de răsturnări de situație, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă în continuu, schimbând odată cu el și datele ghicitorii. Sub aparența copilărească stă un manifest implicit, care pledează pentru o artă nepretențioasă, pentru invenție și pentru libertatea de a crea fără veșnica cenzură a unor reguli presupuse. E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a încalca orice regulă în favoarea plăcerii pe care o provoacă jocul, de orice fel ar fi acesta.”- Eugen Gyemant, regizorul spectacolului

Regie:
Eugen Gyemant
Scenografie:
Maria Nicola
Lighting design:
Vlad Lăzărescu/Alexandru Macrinici și Alexandru Mihăilă
Traducere:
Eugen Gyemant
Trailer :
Iustin Șurpănelu
Cu:
Ionuț Grama, Lucian Iftime, Andrei Seuşan/Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Elena Ignat

CRONICI

„Omul pernă nu este un spectacol lejer. E dur şi cinic. Poveştile sunt de tot felul. Iar aceasta nu are nici ponei roz şi nici câmpii verzi. Are electroşocuri, sânge şi durere. Multă durere cristalizată în vină, ca o încercare disperată de a trişa soarta şi de a evada. Numai că peste colivia mică stă colivia mare.”

Alina Epîngeac

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89
Harta - Cum ajung la Teatrul Metropolis