Q&A cu regizorul Alejandro Durán 

Sunt un criminal și un tată de familie – Q&A cu regizorul Alejandro Durán 

Teatrul Metropolis vă invită la un dialog deschis după spectacolul „Sunt un criminal și un tată de familie”, programat sâmbătă, 3 februarie, ora 19:30, la Sala Mică.

După premiera oficială a spectacolului Sunt un criminal și un tată de familie va avea loc o discuție liberă cu regizorul spectacolului, Alejandro Durán, moderată de actrița Cabiria Morgenstern, la care vor participa și actorii Vlad Brumaru și Denis Imbrescu.

În  discuție vom dezbate împreună câteva din temele provocatoare pe care textul le prezintă: războiul, violența, conceptul de „crimă” și „criminal”, structurile politice în care se desfășoară manifestările extreme, dualitatea umană, dar și felul în care Alejandro, ca artist, percepe diferențele și asemănările dintre cele două țări (Columbia și România) sau despre miza personală în acest demers artistic.

Regizorul Alejandro Durán este un artist născut și format în Columbia, unde a obținut licența în Artele Spectacolului, specializarea Actorie, la Universitatea „Francisco Jose de Caldas”, Bogota, curs de Regie de Film la Babel Studio, Bogota, cursul de teatru, film și televiziune la Estudio de Actores în orașul Cali iar în România a absolvit Masterul în Arta regizorului de teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București – UNATC.

 A montat spectacole atât în țara natală, colaborând în special cu Teatro Santander, cât și în România, în teatre din București, Târgu Jiu și Miercurea-Ciuc.

 Este directorul artistic al companiei „Sin Acto Colectiv” din 2015 până în prezent și colaborează cu Școala Municipală de Arte din Bucaramanga, Columbia, în calitate de profesor de regie de teatru.

Sunt un criminal și un tată de familie, adaptare după romanul omonim de Fabio Rubiano este un proiect foarte special pentru artist: „Eu nu fac niciodată un spectacol pe care nu îl simt. La mine în țară războiul, violența și crima au devenit un obicei. Tatăl meu a fost închis pentru convingerile sale politice. Nu aș vrea să insist, dar, într-adevăr, miza spectacolului a fost și una personală.”

01-02-2024

CONTACT

Casa de bilete
Luni - Duminică, 10.00 - 20.00
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București
Telefon: 021 210 51 08
office@teatrulmetropolis.ro
Cum ajungi
STB: Stația Piața Spaniei: 79, 86, 133, 135
STB: Stația Teatrul Metropolis: 5
Metrou: Stația Piața Romană
Cu mașina: Str. Mihai Eminescu, nr. 89
Harta - Cum ajung la Teatrul Metropolis